Menu

Fret

Fretten zijn snelle, behendige roofdiertjes. Ze zijn speels en slim en kunnen daardoor interessante huisdieren zijn voor mensen die bereid zijn zich goed in hen te verdiepen.
Geef hen voldoende speelruimte, waarin ze niks kapot kunnen maken. Bovendien moeten ze opgevoed worden!

Fretten blijven hun leven lang speels, vrolijk, nieuwsgierig en ondeugend. Ze zijn intelligent en u kunt hen dingen aanleren, maar verwacht van dit dier geen absolute gehoorzaamheid. Ze hebben een geheel eigen taal met karakteristieke geluiden en bewegingen. De fret is van nature géén groepsdier.

Daarbuiten zullen ze hun territorium hevig verdedigen. Door domesticatie is het gedrag van de fret aangepast en socialer geworden. Hoewel de fret het liefst alleen leeft, is het eventueel wel mogelijk om deze dieren samen te houden. Dit moet goed begeleid worden, niet alle dieren zullen even goed met anderen overweg kunnen. Nieuwe dieren moeten rustig aan elkaar kunnen wennen voordat ze bij elkaar gezet worden, om gevechten en stress te voorkomen. Huisvest om stress en gezondheidsproblemen te voorkomen sowieso nooit meer dan drie fretten samen en hou mannen alleen bij elkaar als ze gecastreerd zijn.

Fretten zijn geen uitgesproken nachtdieren. Ze slapen overdag veel, maar hebben daarnaast een
vast dagritme. Ze zijn het meest actief in de schemering.

24 uur, 7 dagen per week is onze webwinkel voor u open Direct hier bestellen