Menu

Naar buitenland

Er gelden binnen de EU de volgende algemene regels:

  • Dieren moeten in het bezit zijn van een paspoort volgens Europees model
  • Dieren moeten gevaccineerd zijn tegen Rabies
  • Dieren moeten geindentificeerd zijn

Het EU-paspoort
Dit paspoort vervangt vanaf 3 juli 2004 alle in Nederland reeds bestaande reisdocumenten die gebruikt worden voor het vervoer van dieren naar het buitenland. Kortom, gaat u op vakantie of voor langere tijd naar het buitenland, dan moet u in het bezit zijn van Europese dierenpaspoort. Het paspoort bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is het officiele en gestandaardiseerde reisgedeelte en het tweede gedeelte is voor het bijhouden van de gezondheidscontroles en de overige vaccinaties. Als u een nieuw paspoort ontvangt, dan hoeft het oude paspoort niet ingeleverd te worden. De nog geldige vaccinaties en behandelingen kunnen schriftelijk door uw dierenarts worden overgezet in het nieuwe paspoort. Het is wel verstandig het oude vaccinatieboekje te bewaren.

Rabies
Als u wilt reizen met uw hond, kat of fret, dan moet uw dier gevaccineerd zijn tegen Rabies. Rabies oftewel hondsdolheid is een virusziekte die levensgevaarlijk is voor alle warmbloedige dieren inclusief de mens. De ziekte komt in het wild voor bij vossen en vleermuizen. Als u hier vragen over heeft, maak dan een afspraak met ons.

Identificatie
Een identificatie van uw dier is verplicht als u gaat reizen. Dit kan door middel van een microchip.
Het nummer van de microchip zal uw dierenarts in het paspoort vastleggen.
Voor sommige landen, o.a. Engeland, Zweden en Ierland gelden nog een aantal aanvullende eisen. Wanneer u op reis gaat naar een land buiten de EU moet u voor de reis soms een bloedtest laten doen. Wij kunnen u hierover informeren.(www.ambassade.startpagina.nl)

Meer informatie over de invoereisen van gezelschapsdieren van de verschillende (Europese) landen kunnen diereigenaren vinden bij het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (www.licg.nl).

Ook nuttige site met veel informatie o.a over reizen etc is: (www.esccap.eu/)
Goede reis namens Dierenkliniek Kapellerlaan.

Terug naar beginscherm

24 uur, 7 dagen per week is onze webwinkel voor u open Direct hier bestellen